Pääskülas sai valmis 1,3 miljonit eurot maksnud alajaam

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna võtab Elektrilevi ehitajalt vastu uuendatud Pääsküla piirkonna-alajaama, mis annab kindlama elektrivarustuse ligi 4000 majapidamisele ja ettevõttele Tallinnas Pääskülas. Alajaama ehitustööd viis läbi ABB AS ja tööde maksumus ulatus 1,3 miljoni euroni.

Alajaama endine 6-kilovoldine jaotusseade oli ehitatud 1960ndatel aastatel ja hävis 2011.aasta alguses plahvatuses. Seejärel sai piirkond elektrit ajutise jaotusseadme abil.

Tööde käigus paigaldati uued 6- ja 35- kilovoldised jaotusseadmed ja ehitati uus alajaamahoone.

«Paraku on meil võrgus veel ligi 20 protsenti seadmeid, mis on ületanud optimaalse eluea.  Seadme liigne vanus oli põhjuseks ka Pääsküla kaks aastat tagasi tabanud rikkel. Hea uudis aga on see, et 2011.aastast saime oma investeeringumahtusid suurendada ja ehitame nüüd üle Eesti keskmiselt 2 alajaama päevas. Kuid nii suuri ehitusobjekte nagu Pääsküla, on aastas mõned üksikud,» selgitas Elektrilevi suurprojektide juht Jaanus Klais.

Pääsküla piirkonna-alajaam on elektrivõrgu oluline sõlmpunkt, mis varustab elektriga 78 väiksemat alajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles