Ettevõtjad ei taju aeglasemat majandust

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variisikute kasutamine muutub riskantsemaks.
Variisikute kasutamine muutub riskantsemaks. Foto: SCANPIX

Ehkki esimeses kvartalis jäi majanduskasv statistikaameti esialgsetel andmetel protsendi piiresse, ei kurda ettevõtjad mahtude vähenemise üle. Vastupidi: paljud on käivet hoopis kasvatanud, kirjutab Äripäev.

Eesti suurima käibega logistikafirma DSV Transport ASi juhi Jaan Lepa sõnul oli esimese kvartali ametlik üheprotsendiline majanduskasv talle üllatus. Tema hinnangul peaks transpordisektoris majanduse olukord olema kogu aeg tunda – kui kaubavahetus kasvab, võib eeldada ka majanduskasvu, ja vastupidi.

DSV arvestab ka ise tootmisindeksit. 20 suurema tootmisettevõtte käive nende juures kasvas selle aasta esimeses kvartalis aastatagusega võrreldes 8 protsenti. 20 suurima kaubandusettevõtte käive kasvas samas võrdluses 6 protsenti.

«Selle põhjal oleksin pakkunud majanduskasvuks 2–3 protsenti,» ütles Lepp.

Ta lisas, et on viimastel ajal märganud, kuidas ettevõtte statistika ei ole statistikaameti numbritega sama heas korrelatsioonis kui varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles