Bigbank suurendas oluliselt allahindluste mahtu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses muutustega majanduskeskkonnas on 1. kvartali jooksul oluliselt suurendatud allahindluste mahtu ning allahindluste kulu 1. kvartalis ulatus 82,6 miljoni kroonini. Allahindluste kogumaht seisuga 31.03.2009 moodustab 279,9 miljonit krooni, teatas Bigbank kvartaliaruandes.


Seoses oluliselt halvenenud majanduskeskkonnaga on viimastel perioodidel halvenenud klientide maksekäitumine, mille tõttu kasvas üle 90 päeva viivituses olevate laenude maht 2008. aasta 4. kvartalis ning ka 2009. aasta 1. kvartalis, seletab pank aruandes.

Maksekäitumise halvenemise peamiseks põhjuseks võib pidada töötuse kasvu, samuti sissetulekute olulist langust, mis just madalama sissetulekuga klientidel, kellel puudus rahaline reserv, väljendus koheselt makseraskuste tekkes.

Majanduskeskkonna muutuste tõttu on 1. kvartali jooksul oluliselt suurendatud allahindluste mahtu ning allahindluste kulu 1. kvartalis ulatus 82,6 miljoni kroonini. Allahindluste kogumaht seisuga 31.03.2009 moodustab 279,9 miljonit krooni, sealhulgas täiendavad allahindlused ning võimaliku hindamisvea reservid 29,5 miljonit krooni ning muu vara allahindlused 9,5 miljonit krooni.

Aruandeperioodi puhaskasum esimeses kvartalis moodustas 23,6 miljonit krooni (26,8 miljonit krooni 2008. aasta 4. kvartalis). Kasum enne allahindlusi ja võlakirjade ennetähtaegset lunastamist ulatus esimeses kvartalis 59,8 miljoni kroonini (eelmises kvartalis oli vastav näitaja 61,2 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles