ELi tööstusministrid saavad Opeli pärast kokku

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli tehas Saksamaal Bochumis
Opeli tehas Saksamaal Bochumis Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Komisjon kutsus homseks kokku kaubandus- ja tööstusministrid, et arutada Opeli ja selle Euroopas asuvate tehaste tulevikku.


Saksa valitsuse ja Opeli emafirma General Motorsi vahelised läbirääkimised lõppesid varahommikul tulemusteta, vahendas

Reuters

.

Need ELi liikmesriigid, kus asuvad Opeli tehased, jälgisid läbirääkimisi hoolega, kuna valitsused on huvitatud töökohtade säilimisest.

Tööstusvoliniku Günter Verheugeni sõnul on homme kella 15 Brüsselis algavale kohtumisel kutsutud kõigi 27 liikmesriigi tööstusministrid.

Komisjon pöördus sel kuul valitsuste poole nõudmisega järgida abireeglid. EL pelgab, et liikmesriigid tahavad hoida Opeli tehased oma riigis ükskõik millise hinnaga.

Võitlemine Opeli tehaste ja töökohtade säilimise pärast on kõige viimane oht uniooni siseturureeglitele.

Enne seda tekitas muret Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy otsus anda Prantsuse autotööstustele riiklikku abi. Eeltingimuseks oli, et firmad ei pane kinni ühtegi tehast Prantsusmaal.

General Motorsil on Euroopas mitmeid tootmisüksusi. Opeli tehased asuvad Belgias, Poolas ja Hispaanias, Vauxallil on tehas Suurbritannias ja Saabil Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles