General Motors liigub pankroti poole

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motors ja Chrysler küsivad juurde 22 miljardit USD
General Motors ja Chrysler küsivad juurde 22 miljardit USD Foto: Reuters

General Motorsi võlakirjaomanikud lükkasid tagasi pakkumise vahetada võlanõue aktsiate vastu, mistõttu ettevõtte pankrot näib olevat möödapääsmatu, edastab AP.


Ettevõttel on aega kuni esmaspäevani, et täita valitsuse poolt ette kirjutatud kava, mis näeb ette restruktureerimist, tööjõukulude vähendamist ning tehaste sulgemist. Samas on pankrot väga tõenäoline, sest võlakirjaomanikud lükkasid tagasi ettepaneku vahetada 27 miljardi dollari mahus võlanõue 10 protsendilise osaluse vastu. Riigilt on ettevõte saanud laenu 19,4 miljardit dollarit.

General Motorsi ebaõnnestunud läbirääkimised võlakirjaomanikega kukutasid ettevõtte aktsia hinda 22 protsenti 1,22 dollarile.
Pankrottidele spetsialiseerunud Michigani ülikooli professor John Pottow tõdes, et General Motorsi pankrotist pääsemine on väga ebatõenäoline.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles