Aasta ettevõtlusõpetaja töötab Tartu Kunstigümnaasiumis

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Palla (vasakult), Rait Palla ja Andrei Redi kunstigümnaasiumist moodustavad õpilasfirma Trio de Jacks, mis müüb naistele looduslikke kehahooldustooteid.
Ragnar Palla (vasakult), Rait Palla ja Andrei Redi kunstigümnaasiumist moodustavad õpilasfirma Trio de Jacks, mis müüb naistele looduslikke kehahooldustooteid. Foto: Margus Ansu

Aasta ettevõtlusõpetajaks valiti Karmo Kurvits Tartu Kunstigümnaasiumist. Kurvits juhendas kokku kuut õpilasfirmat.

Eile toimus kaubandus-tööstuskojas Junior Achievement Eesti (JA) ning Unistused Ellu! võrgustiku seminar, kus esinesid riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas ja Arengufondi juht Tõnis Arro. Seminari avas Kabanduskoja peadirektor Mait Palts.

Tõnis Arro ütles seminaril, et kahjuks suunavad ühiskondlikud hoiakud noori pigem palgatöö poole, hoolimata sellest, et majanduse aluseks on väike- ja uued ettevõtted. Selle kinnituseks juhtis ta tähelepanu ka Global Entrepreneurship Monitor Eesti uuringu tulemustele, mis näitavad, et ettevõtluspotentsiaali on Eestis palju, kuid ettevõtete ellujäämismäär ning ambitsioonikus on kahjuks väikesed.

Seminari tähtsündmuseks oli Junior Achievement Eesti ning Swedbanki auhindade üleandmine aasta ettevõtlusõpetajale ja aasta mentorile. Auhinnad andis üle Swedbanki kliendisuhete divisjoni juht Tauno Vanaselja.

«Ettevõtluseks vajalikke teadmisi jagavad majandusõpetajad väärivad erilist tunnustust, just nemad saavad noori suunata oma äriga alustamise juurde. Mentorite olemasolu ja roll on ettevõtlusesse suunduva noore jaoks väga oluline. See annab kindlustunde, et alati on keegi, kellega esilekerkivaid küsimusi arutada, kelle peale loota,» märkis Tauno Vanaselja.

Üks Kurvitsa juhendatud kuuest õpilasfirmast Trio de Jacks esines väga tugevalt Eesti õpilasfirmade võistlusel, esindas meie maad Eesti ja Euroopa õpilasfirmade laatadel ning ületas oma tegevusega ka mitmel korral meediakünnise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles