Sony nõukogu arutab meelelahutusüksuse börsile viimise plaani

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony' juht Kazuo Hirai.
Sony' juht Kazuo Hirai. Foto: SCANPIX

Raskustes Jaapani tehnoloogia- ja meediakontsern Sony nõukogu teatas ametlikult, et arutab ettevõtte suurima investori Daniel Loebi riskifondi Third Point poolt esitatud ettepanekut viia osa firma meelelahutusüksusest börsile, kirjutab Wall Street Journal.

Ettevõtte tegevjuht Kazuo Hirai on varasemalt teatanud, et keeldub 6 protsenti Sony´st omava Third Pointi ettepanekust.

Umbes 1,13 miljardi dollari väärtuses Sony aktsiaid omav USA riskifond Third Point saatis eelmisel nädalal Hiraile avaliku kirja, milles soovitab muuta firma muusika- ja filmiäri koondav meelelahutusüksus Sony Entertainment aktsiate avaliku esmapakkumise läbi kontserni kõrvalettevõtteks. Hirai keeldus antud ettepanekust, kuid nüüd on seda arutama hakanud Sony nõukogu.

Sony Entertainmenti IPO võiks Third Pointi hinnangul tõsta Sony aktsiate väärtust kuni 60 protsendi võrra ning riskifond on nõus selle läbiviimiseks ettevõttele laenama kuni kaks miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles