Homne Euroopa Ülemkogu keskendub energeetikale ja maksupettustele

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil
Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil Foto: Toomas Huik / Postimees

Homme toimub Euroopa Ülemkogu kohtumine, mille peateemadeks on energia ning võitlus maksupettustega.

Tippkohtumiseks on Euroopa Komisjon valmistanud ette analüüsi Euroopa Liidu energiaalaste probleemide kohta. Selle keskmes on Euroopa Liidu konkurentsivõime ja energiahinnad.

Ülemkogus osaleb Eesti peaminister Andrus Ansip.  Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel on Eesti põhihuvi energiaalastes diskussioonides rõhutada, et Euroopa Liidu regulatsioonid peavad kaasa aitama kodumaiste energiaallikate kasutamisele.

Kui Euroopa Komisjoni lähenemine teemale on pigem kliimaeesmärkide keskne, siis Eesti lähtub seisukohast, et kohalike allikate, sh põlevkivi laialdasem kasutuselevõtt omab mitmeid positiivseid majandusaspekte ning aitab vähendada Euroopa Liidu impordisõltuvust. Eesti peab oluliseks tagada kohalike energiaallikate õiglast kohtlemist Euroopa Liidu energia siseturul, võttes arvesse lisaks kliimakomponendile ka majanduslikku ja sotsiaalset mõju ning energiajulgeolekut.

Ansip kohtub neljapäeval hommikusöögi vormis Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga. Ka sellel kohtumisel on peateemaks energeetikaga seotud küsimused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles