Ryanair tõuseb lipulaevade arvelt kõrguste poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair
Ryanair Foto: Mihkel Maripuu

Aastaga 16 protsenti oma ärikasumit suurendanud Ryanair kavatseb eelseisval viisaastakul Euroopa lipulaevade arvelt veelgi kiirema kasvu teha.

Käibelt suurim Euroopa odavlennufirma ütles, et laseb peatselt lisanduvad 175 Boeingut käiku selleks, et laiendada tegevust Saksamaal, Skandinaavias ja Kesk-Euroopas.

Investoritele aga lubati 2014-2015 aastal juba kolmandat lisadividendi.
Ryanairi finantsdirektori Howard Millari sõnutsi jätkab firma oma lühilendude graafiku tihendamist Euroopas, sel ajal kui konkurendid – nende hulgas Iberia, Air France, Lufthansa, Air Berlin, LOT Polish Airlines ja SAS – on restruktureerimisel ning peavad ikka ja jälle võimsust vähendama.

Millar ennustas, et Ryanair kasvatab oma turuosa Euroopa lühilendude vallas 15 protsendilt 2018-2019 aastaks 20 protsendi peale ning tõukab Air Berlini Saksamaal teiselt kohalt kolmandaks.

Ta kinnitas, et Ryanair uurib kõiki kasvuvõimalusi – sealhulgas Bulgaaria ja Rumeenia rändtööliste lennutamist teistesse Euroopa Liidu osadesse, kui neilt tuleval aastal piirangud eemaldatakse.

«Meie kasv Poolas on tulnud rändtööliste arvelt, kes [kodumaa ja töökohamaa vahel] edasi ja tagasi lendavad,» ütles ta.

2010. aastal maksis Ryanair esmakordse lisadividendina välja 500 miljonit eurot. Teine makse tehti mullu ning Millari sõnutsi pole välistatud järjekordne väljamakse aktsionäridele aastail 2014-2015.

Firma aktsiad tõusid börsipäeva lõpuks ligi 7 protsenti (6,75 euro peale).

Nagu ka easyJet, on Ryanair lõiganud kasu sellest, et kliendid otsivad majanduslanguse tõttu rahvuslike lennufirmade asemele odavamaid võimalusi.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles