Kallis nafta tõi VKG-le kopsaka kasumi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto VKG tootmishooneist.
Aerofoto VKG tootmishooneist. Foto: Viru Keemia Grupp

Kütteõli kõrge maailmaturuhind tõi Viru Keemia Grupile ilusa 2012. aasta, kirjutab Äripäev.

Viru Keemia Grupp ASi (VKG) juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul õlitööstus nii head tulemust kui 2012. aastal enam ei saavuta, sest lähema seitsme aasta kasuminumbrit mõjutavad investeeringuteks võetud laenude tagasimaksed.

Rohumaa nentis, et kuigi kulud kasvavad tohutu kiirusega, oli 2012. aasta ajaloo kõrgeima keskmise nafta hinnaga aasta, seda kinnitas ka Eesti Energia õlitööstuse juht Igor Kond.

VKG 2012. aasta käive oli 216 miljonit eurot ja kasum 34 miljonit eurot, aasta varem oli käive 184 miljonit ja kasum 29 miljonit eurot. Eelmisel aastal maksti tagasi laene 31 miljonit eurot ja investeeriti 27 miljonit eurot.

Rohumaa märkis, et keskkonnainvesteeringuteks ja arendusprojektideks võetud laenude maht on kasvanud 360 miljoni euroni ja seetõttu on lähemaks seitsmeks aastaks kasuminumber allutatud laenude tagasimaksetele.

Eelmise aasta suurim ja keerukaim projekt oli Rohumaa sõnul 120 miljonit eurot maksma läinud
12kilomeetrise usskonveieriga Ojamaa kaevandus ning kahe 70 miljoni eurose õlitehase - Petroter II ja Petroter III – ehituse alustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles