Rosbanki president võeti altkäemaksu süüdistusega vahi alla

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahistatud Rosbanki juht Vladimir Golubkov.
Vahistatud Rosbanki juht Vladimir Golubkov. Foto: SCANPIX

Venemaa uurimisorganid esitasid Rosbanki juhatuse esimehele Vladimir Golubkovile süüdistuse eriti suures ulatuses altkäemaksu võtmises. Altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises süüdistatakse panga vanem-asepresidenti Tamara Poljanitsõnit ning mõlemat ähvardab seitsmeaastane vabadusekaotus.

Venekeelne BBC kirjutab, et Golubkov nõudis oma alluva vahendusel äriettevõtte juhilt mitmete miljonite dollarite suuruse valuutalaenu tähtaja pikendamise ja intressi vähendamise eest enam kui miljoni dollari suurust tasu. «2012. ja 2013. aastal sai ta selle summa mitmes osas. Viimase, viie miljoni rubla suuruse osa kättesaamisel Golubkov ja Poljanitsõn vahistati,» seisab uurimisorganite teates.

Rosbank kuulub kolmekümne Venemaa suurema panga hulka. 82,4 protsenti pangast kuulub Prantsuse finantsgrupile Societe Generale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles