Ülevaatusakt hindamisaktist poole odavam

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

ERI Kinnisvara tuleb juunist turule uue hindamisteenusega- objekti ülevaatusaktiga, mille hind on täiemahulisest eksperthinnangust poole odavam.


Ülevaatusakti eeliseks on madalam hind ning võimalus tellida juurde täiendavaid lisasid (nt energiamärgis). Hinnakirjajärgselt on ülevaatusakt ca ½ eksperthinnangu hinnakirjast, lisaks saab vajadusel sama hindaja käest tellida eksperthinnangu, kusjuures juba tasutud summa arvestatakse eksperthinnangu tasu sisse.

Objekti ülevaatuse teenus hõlmab hindajapoolset sõltumatut objekti ülevaatust. Ülevaatuse lõpptulemus vormistatakse kirjalikult nagu ka praegustes eksperthinnangutes ning see sisaldab objekti tehnilisi, õiguslikke ja majanduslikke näitajaid, hetke kasutust, asukoha plaane ja fotosid objektist (sise- ja välisvaated), soovi korral võib lisada ka piirkonna turuülevaate ja eelneval kokkuleppel saab mõõta ka niiskus- ja mürataset. Täiendavalt on võimalik juurde tellida parima kasutuse analüüs, energiamärgis, ehitus-tehniline ekspertiis jne.

ERI Kinnisvara hindamisteenuse juhi Andres Tederi sõnul tingis uue teenuse turutoomise fakt, et sellist teenust on korduvalt küsitud ja juba ka teostatud. «Tellijateks on olnud nii eraisikud kui ka firmad, kes ei vaja täiemahulist eksperthinnangut, kuid kelle jaoks on olnud oluline, et fikseerida objekti hetkeseis,» sõnas Teder. «Seda on vajatud nii käimasolevate kui ka võimalike tulevaste varaliste ja maksuvaidluste tarbeks, samuti näiteks andemete vastavuse kontrolliks tegelikkusele krediidiasutuste poolt,» lisas ta.

«Teenuse tarbijatena näeme ka edaspidi varalistes vaidlustes olevaid eraisikuid (näiteks on vajalik fikseerida ehituse hetkeseis, kuna kohtuvaidlus võib ajaliselt venida), krediidiasutusi, kellel on vajalik kontrollida kliendi lepingujärgsete kohustuste täitmist (nt kas on teostatud lubatud mahus ehitustööd objektil), kohtutäitureid ja ka pankrotihaldureid, kellel on vajalik koostada objekti tutvustus enampakkumise tarbeks,» ütles Teder.

ERI Kinnisvara kuulub OÜ Realia Groupi, mis Eesti suurima kinnisvarafirmana koondab Pindi Kinnisvara, ERI Kinnisvara, Vestman Teenused ja Pindi Kinnisvarahaldus kaubamärke. Grupi andmebaasis on enam kui 3700 aktiivset müügiobjekti, aastas teostavad Realia Groupi ettevõtted üle 9000 eksperthinnangu. Firma haldusportfellis on ligi 200 korter- ja ärimaja.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles