Alexela tahab Paldiski gaasiterminali ehitushanke teha sügisel

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimeestest vennad Heiti ja Marti Hääl kinnitavad, et Paldiski on LNG terminali jaoks parim koht.
Ärimeestest vennad Heiti ja Marti Hääl kinnitavad, et Paldiski on LNG terminali jaoks parim koht. Foto: Mihkel Maripuu

Alexela Energia juht Marti Hääl ütles, et eesmärgiks on rahvusvahelist ehitushanget alustada selle aasta sügisel.

Hääl märkis, et Alexela valmistab koos Tractabel Engineeringu inseneridega ette projekti, et see viia ehitushankele.

«Lõpliku investeerimisotsuse terminali osas, sh mahutite suurus, teeme lähtudes lõplikest ehituspakkumistest ning selleks ajaks turul kujunenud situatsioonist, sh regionaalse terminaliga seotud arengutest,» ütles Hääl.

«Aga kinnitame endiselt, et nii seni investeeritud aastad ja raha kui ka lähituleviku tegevus on suunatud vaid eesmärgile käesoleval aastal terminali ehitusega alustada. Vastasel juhul aastaks 2016 Eestile kindlasti mingeid gaasitarne alternatiivseid allikaid ei teki,» kommenteeris Hääl.

Eesti ja Soome peavad praegu läbirääkimisi regionaalse terminali asukoha üle. Üks variantidest on ka Paldiski, kuid viimase arendaja Alexela tahab väikese LNG terminali ehitada ka siis, kui see ei saa Euroopa Liidult toetust.

«Me usume Eesti riigi võimesse nii EL kui Soome, Läti ja Leedu suunal teha tulemuslikku poliitikat. Seetõttu on LNG regionaalse terminali teemal oodata väga tegusat ajaperioodi,» ütles Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles