Edelaraudtee saatis ühe rongi Kasahstanile pilootprojekti raames

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong.
Edelaraudtee rong. Foto: Toomas Huik

Edelaraudtee on Kasahstani saatnud ühe oma diiselkütusel sõitva reisirongi, ettevõtte kinnitusel on tegemist pilootprojektiga, mille käigus selgub veeremi sobivus kohalikesse oludesse, rongi müügilepingut praegu sõlmitud ei ole.

«Praegu on tegemist rongi katsetusega, müügi- ega rendilepingut sõlmitud ei ole,» ütles ettevõtte kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov BNSile.

Gorstov ei soovinud kommenteerida, kui kaua võiks pilootprojekt kesta ning kas selle edukuse korral järgnevad ka veeremi rendile andmise või müügi läbirääkimised. «Rohkem meil teema kohta midagi lisada ei ole,» ütles ta.

Eesti Ekspress kirjutas neljapäeval, et Edelaraudtee on pilootprojekti raames müünud Kasahstani ühe oma vanadest rongidest ning kui rong kohalikesse oludesse sobib, läheb tehing kordamisele.

Eelmisse aasta suvel otsustas valitsus, et alates 2015. aasta algusest kuni 2017. aasta lõpuni opereerib reisirongiliiklust Eestis ainsa operaatorina riigile kuuluv AS Elektriraudtee. Sellest tulenevalt peab Edelaraudtee leidma oma varadele muu kasutuse või need maha müüma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles