Pööring toob Eestisse 16 000 kruiisituristi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna vanasadamas.
Kruiisilaevad Tallinna vanasadamas. Foto: Peeter Langovits

Sellesuvine pööringuhooaeg Tallinna sadamas ja lennujaamas toob Tallinna viiel nädalavahetusel 16 000 kruiisituristi.

Teist suve järjest alustavad ja lõpetavad kruiisifirma Pullmantur reisijad oma kruiisireisid Tallinnas, teatas Tallinna Lennujaam. Laupäeval, 18. mail saabub õhuteed pidi Hispaaniast Tallinna lennujaama ligi 1400 Tallinnast oma Läänemere-kruiisi alustavat turisti, sadamasse aga laevatäis kruiisi lõpetanud turiste. Päeva jooksul vahetavad nad Tallinnas oma kohad, reisi lõpetanud suunduvad lennukitega tagasi Hispaaniasse, lennukitega saabunud aga lähevad sadamas laevale.

Pööringu korraldajateks on lisaks lennujamaale ja sadamale ka turismifirma Deneesti ning laevaagentuur CF & S Estonia.

«Pööringute teenindamine on turismiäris väärtusahela tipp, seda nii teenuse keerukuse kui lisandväärtuse poolest. Pööringu korraldamine annab tööd ja leiba kümnetele ettevõtetele nii transpordi- kui turismisektorist, ning käivet Tallinna muuseumitele, toidukohtadele ja kauplustele,» märkis lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe pressiteates.

Pööringud toimuvad Tallinnas tänavu kolmandat aastat, Hispaania suurim kruiisifirma Pullmantur Cruises korraldab oma pööringuid Tallinnas teist aastat. Tänavu teenindavad kruiisituriste neli lennufirmat - Iberia, Vueling, Pullmantur Air ja Iberiaexpress. Neist Vueling maandub laupäeval Tallinnas esimest korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles