UK sariettevõtja: ettevõtjate loomupärane riskivalmidus on puhas müüt

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjaid peetakse üldiselt riskialtiteks. Foto on illustratiivne.
Ettevõtjaid peetakse üldiselt riskialtiteks. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

StartSmart Goes2Tartu startup-konverentsil üles astuv Suurbritannia sariettevõtja Colin Wilkinson peab müüdiks arusaama, et ettevõtjad on loomult enesekindlamad ja riskialtimad ning alati varustatud heade ideede, kogemuste ja põhjalike teadmistega.

«Ettevõtja ei pea olema kindel mitte iseendas, vaid oma tootes,» selgitas Wilkinson. «Ka uuenduslikud äriideed ei pea sündima ettevõtja enda peas, oluline on aga ümberringi häid ideid märgata ja neid teostada suuta.» Puuduolevaid kogemusi ja oskusteavet aitab Wilkinsoni sõnul kompenseerida hea meeskond.

Wilkinsoni sõnul võtavad ettevõtjad ka oluliselt vähem riske, kui väliselt paistab: «Ettevõtja ülesanne on riskidest teadlik olla ja neid hallata. Kõrvalseisjate jaoks jääb tihti märkamatuks see töö, mida ettevõtja on teinud riskide maandamiseks.»

Colin Wilkinson on Suurbritannia ettevõtja ja konsultant, kes on olnud noorim börsiettevõtte juht Suurbritannias ning 2009. aasta UK parima startup-ettevõtte asutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles