Ligi: Sloveenia suur probleem on olnud otsustamatus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Mihkel Maripuu

Sloveenia suureks probleemiks on olnud otsustamatus, sest otsedemokraatiale on antud liiga suur roll, ütles rahandusminister Jürgen Ligi täna ajakirjanikele antud pressibriifingul, kus tutvustas Euroopa rahandusministrite kohtumistel räägitut.

Ligi sõnul kinnitab Sloveenia, et ei taha sattuda abiprogrammi alla. Nende ettekanne on võrdlemisi veenev, nad on probleemid endale defineerinud ning üllatusena on nad alustanud defineerimist otsustamisprotsessidega.

«Selle riigi suur probleem on olnud otsustamatus ja otsedemokraatiale on antud liiga suur roll. Iga otsust saab referendumiga vaidlustada,» ütles minister. «Referendumi tulemused on ettearvamatud, selle künnis on väga madal, mis tähendab, et valitsused pole eriti otsustusvõimelised olnud. See aga tähendab, et neid vaevab reformimatus,» lisas ta.

Sloveenias on Ligi sõnul olnud suhteliselt evolutsiooniline areng. Järske pöördeid pole olnud ja radikaalseid reforme pole olnud. Neil on väga suur riigisektor. Väga suur on ka panganduse seotus riigi majandusega.

Ehkki nende finantssektor pole väga suur, on ta keerulises seisus ning võrreldes bilanssides olevate riskidega mitte ülearu kapitaliseeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles