Euroopas jääb pettuste tõttu saamata triljon eurot maksutulu aastas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik / Postimees

ELi majandus- ja rahandusasjade nõukogu (Ecofin) koosolekul toodi välja, et Euroopas kokku jääb riikidel igal aastal maksupettuste tõttu hinnanguliselt saamata kuni triljon eurot.

«Maksupettuste tõttu igal aastal saamata jääv triljon eurot maksutulu kuluks Euroopa raskustes eelarvetele väga ära. Aga asi on ka ausa konkurentsi kaitsmises,» kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi. «Probleemid erinevad siin riigiti. Kui Eestit puudutab eelkõige kõigile ühine käibemaksupettuste mure, siis kõrgete tulumaksumääradega riikidel on suured ka tulumaksu kaod.»

Euroopa Komisjoni tegevuskava üks osa on võitlus käibemaksupettustega. Lisaks on eesmärgiks muuta automaatne pangainfo vahetus üleilmseks standardiks. Head maksustamistava plaanitakse edendada ka kolmandates riikides, et parandada läbipaistvust, teabevahetust ja ausat maksukonkurentsi. Maksuküsimuste aruteludega jätkavad 22. mail toimuval Euroopa Ülemkogul ELi riigi- ja valitsusjuhid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles