Riik ja omavalitsused sõlmisid eelarveteemalise vahekokkuleppe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Valitsuskomisjoni ja omavalitsusliitude koostöökogu allkirjastasid esmaspäeval vahekokkuleppe riigi 2010. aasta eelarve ning 2010.-2013. aastate eelarvestrateegia osas.

Valitsuskomisjoni esimees regionaalminister Siim Kiisler ütles, et iga rahateemaline arutelu tekitab muret omavalitsuste finantsvõimekuse pärast ning lähiajal on peamine, et ükski omavalitsus päris hätta ei jääks, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

«Ajad on rasked ja tuleb teha valusaid otsuseid. Selleks ongi riigi ja omavalitsuste vahelised rahastamist puudutavad läbirääkimised vajalikud, et need otsused oleksid õiged ja me ei jätaks veel suuremasse hätta neid, kes juba hädas on. Oluline on hoida eelarvet tasakaalus ja teha seda nii, et me ei seaks ohtu inimeste töökohti,» sõnas Kiisler.

Minister lisas, et regionaalpoliitiliselt on riigieelarves endiselt kriitiline ühistranspordi
ja teede rahastamine.      

Eesti Maaomavalitsuste Liidu juhi Kurmet Müürsepa sõnul on täna sõlmitud leppe näol tegu seisukohtade fikseerimisega, koostöökogu lõpp-protokoll sõlmitakse septembris.

«Tänased arutelud olid väga konstruktiivsed, saame ju kõik aru, et ühelt poolt on rahaline olukord väga raske, teisalt aga on asju, mille pealt ei saa rohkem kokku hoida. Loodame siiski, et halvimad ajad on möödas. Omavalitsuste põhihuvi on loomulikult meile eraldatava tulumaksuprotsendi ja tasandusfondi eraldise taastamine, samuti teedehoolduseks vahendite eraldamine,» selgitas Müürsepp.

Iga-aastased eelarveläbirääkimised toimuvad riigi ja omavalitsusliitude koostöökogu vahel alates aastast 1994.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles