Facebooki esimene investor panustab Eesti firmasse ligi 5 miljonit eurot

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Taavet Hinrikuse ja Risto Käärmanni loodud idufirma TransferWise võimaldab teha rahvusvahelisi valuutaülekandeid iga kord teenustasu või konverteerimise eest pangale suurt lõivu maksmata.
“Taavet Hinrikuse ja Risto Käärmanni loodud idufirma TransferWise võimaldab teha rahvusvahelisi valuutaülekandeid iga kord teenustasu või konverteerimise eest pangale suurt lõivu maksmata. Foto: Toomas Huik

Paypali kaasasutaja ning Facebooki esimese investori Peter Thieli firma Valar Ventures investeeris eestlaste asutatud riikidevahelise rahaülekande teenuse firmasse Transferwise 4,6 miljonit eurot.

Skype'i esimese töötaja Taavet Hinrikuse loodud ettevõte oli Valar Venturesi esimene investeering Euroopas, kirjutab Cnet. Alates asutamisest 2011. aastal on ettevõte kandnud üle 125 miljonit naela klientide raha, millega on enda teatel säästnud inimestele kaheksa miljonit pankade teenustasudelt.

Thiel märkis investeeringut kommenteerides, et Transferwise näitab innovatsiooni sektoris, kus tavalised idufirmad erilist kasu klientidele ei loo. 

Ettevõte vahendab makseid Briti naela, Poola zloti, Taani, Rootsi ja Norra krooniga ning plaanib valuutade hulka tulevikus suurendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles