Nortal võitis Soome maksuameti suurhanke

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortali juhatuse liige Priit Alamäe
Nortali juhatuse liige Priit Alamäe Foto: Liis Treimann

Soome maksuamet valis oma uue suuremahulise maksusüsteemi hanke tarnijaks Eesti- Soome Fast-Nortali. IBM on hanketulemuse vaidlustanud, teatab Soome maksuamet.

Soome maksuameti süsteemide muutmise hanke eesmärk on praegu ligi seitsmekümne erineva programmi asemele ühe kindla programmi juurutamine. Hanke tulemusel valiti võitjaks Fast Enterprise Gentax, mis on üks enimkasutatav maksutarkvara.

Nortali projekti litsentsi hind on 62 miljonit eurot ja 15 aasta lisakulud  tõstavad summa 226 miljoni euroni. Viimases pakkumiste voorus osalesid IBM ja Fast-Nortal

Maksuameti teatel oli IBMi pakutud hind odavam  ning see lükati kõrvale just liig madala hinna tõttu. IBMi litsentsitasu oleks olnud 38 miljonit eurot ning 15 aasta kogukulu 143 miljonit eurot.

Maksuamet tugines IBMi hanke kõrvale jätmisel seadusele, mis lubab hankepakkumise tagasi lükata, kui hind on anomaalselt madal. Maksuameti infoosakonna juht Markku Heikura kinnitas, et pakkumisi hindas kaks eraldi komisjoni ning mõlemad hindasid IBMi pakkumise liiga madalaks ja mitteusutavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles