Ansip loodab järgmise kümnendi keskmiseks aastaseks majanduskasvuks 7 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: DOMINIQUE FAGET/AFP

Peaminister Andrus Ansip rääkis intervjuus elustiiliajakirjale Monocle, et kui möödunud kümnendi keskmine majanduskasv aastas oli seitse protsenti, võiks taoline kasv tulla ka järgmise kümne aasta peale.


«Viimase kümne aasta jooksul oli Eesti keskmine majanduskasv 7 protsenti. See on Euroopa Liidus teisel kohal, pärast Iirimaad, kus kasv oli 7,1 protsenti. Usun, et kui jätkame liberaalse poliitikaga, lähevad asjad kiiresti paremaks ning Eestil on võimalik ja järgneva 10 aasta jooksul kasvu nautida. Miks mitte ka seitsmeprotsendist,» rääkis Ansip intervjuus.

Peaministrilt uuriti, mida ta enda päranduseks peab, kui oma ametikohalt lahkub, mille peale Ansip riigi reservidele vihjas. «Olen uhke, et kogusime märkimisväärseid reserve. Oleme praegu päris alguses tagasi, aga on tähtis Eestile, et meil on reservid. Riigid, kel neid pole, on pidanud kõrget hinda selle eest maksma.» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles