Vare: Volohhonski oli transiidiäri mootor

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Volohhonski
Vladimir Volohhonski Foto: Peeter Langovits / Postimees

Endine minister Raivo Vare ütles e24-le, et Vladimir Volohhonski oli siinse transiidiäri mootor, kelle iseloomujooneks oli arusaam, et asjad pidid korras olema, sealhulgas ka maksud makstud.

Vare lisas, et Volohhonski iseloom ei olnud kõige lihtsam, kuid just see andis talle äris vajaliku läbilöögioskuse.

Volohhonski sai viimasel ajal tuntuks sellega, et Äripäev tituleeris ta riigi kõige suurema palga saajaks. 73 000 eurot kuus annab silmad ette. Vare märkis, et Volohhonski palganumber näitas tema iseloomu – talle oli tähtis, et maksud on makstud.

«Maksud pidi makstud olema ja asjad pidid korras olema, õiglustunne oli tal tugev, äriliselt ei olnud see iseloomujoon kõige parem, sest ta pidas mõnikord võitlusi, mis ei olnud kõige kasulikumad,» lisas Vare.

«Volohhonski on põlvkonnast, kes tulid Eestisse sadamatesse tööle eelmise sajandi 80-ndail aastail ja läksid siis riiklikust sadamast eraärisse,» rääkis Vare.

Vare märkis, et Volohhonski on püsti pannud kaks suurt terminali – DBT Muugal ja BCT Sillamäel. Vara toonitas, et Volohhonski kaalu näitas see, et ta pani äri püsti nullist, mitte ie võtnud üle mõnd olemasolevat terminali.

«Volohhonski oli märkimisväärne transiidivaldkonna suurkuju, energeetiline inimene, kes võitles sektori eest laiemalt, ta läbilöögivõimeline ja sihikindel inimene, kes tegi asendamatuid asju,» märkis Vare.

Nii DBT kui ka BCT on Vene väetisetootja Akron omanduses. Volohhonski kõrge palk näitas ilmselt hinnangut tema juhivõimetele.

Väetiseterminal DBT teatas esmaspäeval oma kodulehel, et Volohhonski suri ootamatult.
«Mälestuste päiksekullas elate ikka meiega,» teatas ettevõte.

Volohhonski sündis 1948. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles