Testi ennast - kas vajad karjäärimuutust

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Novi arengukeskus vahendab portaali Careerplanning.com testi, mille positiivsed vastused näitavad, et karjäärimuutus võib olla vajalik. Testis ei ole vahemikke, piisab, kui üks seisukoht käib sinu kohta ning see on sulle oluline.

Tähtis on hoolikalt analüüsida, kas probleem on karjääris, konkreetses töökohas või isiklikult sinus ning milles peaks tegelikult muutuse tegema.


Kas need väited käivad sinu kohta:

1.      Sinu valdkonnas ei ole eriti arenguvõimalusi.

2.      Sulle tundub sinu töö igav.

3.      Sinu valdkonnas on vähe töökohti.

4.      Sa soovid teenida rohkem, kui sinu valdkonnas on võimalik.

5.      Sa pead oma oskusi täiendama, et oma valdkonnas edasi töötada. Probleem on, et sa pole oma karjääriga eriti rahul, et sellist pingutust ette võtta.

6.      Sa soovid midagi enamat oma ellu.

7.      Sa soovid järgida oma ammust kirge.

8.      On uus karjäär, mida sooviksid arendada. Oled teinud taustauuringut ning tundub, et see võiks hästi sobida.

9.      Sa soovid töötada alal, kus sa saaksid paremini rakendada oma andeid, oskusi ja/või haridust. Sinu praegune töö ei sobi selleks.

10.  Sinu elu on muutunud sellest ajast alates, kui alustasid oma praeguse karjääriga. See ei sobi enam sinu elustiiliga, nagu näiteks reisimine või pikad tööpäevad väikeste lastega vanematele.

11.  Sinu töö on liiga stressirohke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles