Liive kirjutab täna alla 150 miljoni eurosele laenulepingule

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Sandor Liive.
Eesti Energia juht Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits.

Täna kirjutavad Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive, finantsdirektor Margus Kaasik ning Euroopa Investeerimispanga (EIB) asepresident Eva Srejber alla 150 miljoni eurosele laenulepingule.


Eesti Energia finantseerib laenukapitali abil kolmeaastast investeerimisprogrammi, mille eesmärgiks on Eesti elektrivõrkude moderniseerimine ja arendamine, teatas ettevõte.

Eesti Energia finantsjuhi Margus Kaasiku sõnul tegutseb Eesti Energia kapitalimahukas äris ning kõiki vajalikke investeeringuid ei saa finantseerida energiaettevõtte omavahenditest. «Eesti Energia teenis möödunud majandusaastal 1,4 miljardit krooni puhaskasumit ning tugevad finantstulemused lubavad meil sõlmida antud laenulepingut hädavajalike investeeringute finantseerimiseks. Iga täiendav kasumikroon võimaldab meil pangalaenude abiga Eesti energeetikasse investeerida neli krooni,» selgitas Kaasik.

2008/2009. majandusaastal investeeris Eesti Energia 3,5 miljardit krooni. Suurima osa kogu investeerimismahust ehk 2,2 miljardit krooni suunati Eesti elektrivõrkudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles