Hiina vastukäik impordimaksule: Euroopa tootjate dumpingu kahtlustus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torud.
Torud. Foto: Ants Liigus

Hiina, mille päikesepaneelide tootjaid ähvardab Euroopa Liidu poolt karm impordimaks, teatas, et alustab juurdlust Euroopa terastorude tootjate üle, kes väidetavalt müüvad oma kaupa alla turuhinna.

Hiina teatas täna, et uurib terastorude importi Euroopa Liidust, Jaapanist ja USAst, kirjutab EUBusiness. Aastapikkune uurimine puudutab Hiina majandusministeeriumi teatel torusid, mis mõeldud kõrgemate temperatuuride ja rõhkudega vastupidamiseks.

Juurdluse alustamine tuli vastusammuna Euroopa Komisjoni plaanile kehtestada maksimaalselt 67,9-protsendiline impordimaks Hiinast pärit päikesepaneelidele, mida müüakse väidetavalt alla omahinna.

Lisaks juurdlusele kutsus Hiina välisministeerium eile Euroopa Liitu üles loobuma protektsionimist, kuna liit ja Hiina on üksteisele kõige olulisemad kaubanduspartnerid ning tüli kahe vahel ei teeks kellelegi head. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles