Hiina päikesepaneelidele kehtestatakse kuni 67,9-protsendiline maks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliste päikesepaneelide paigaldamine katusele.
Tavaliste päikesepaneelide paigaldamine katusele. Foto: Caro / Scanpix

Euroopa Liit plaanib Hiina päikesepaneelide tootjatele kehtestada kuni 67,9-protsendilise impordimaksu, kuna kohalikud konkurendid kurdavad suurriigist tuleva ebaausa hinnastamise üle.

Euroopa päikesepaneelidetootjad on Brüsseli ametnikele kurtnud, et Hiina üritab turuhinnast madalamalt oma tooteid müües ebaausalt turgu vallutada, kirjutab Wall Street Journal. Sellega võitlemiseks kehtestab Euroopa Komisjon lehe andmeil alates 6. juunist impordimaksu, mis ulatub 37,3 protsendist 67,9 protsendini.

Suntech Power Holdings Co. ja selle tütarfirmad peavad maksma 48.6-protsendilist maksu, LDK Solari maks saab olema 55.9 protsenti jaTrina Solar 51.5 protsenti.

Lehe ajakirjanike nähtud dokumendi kohaselt saab ELi juurdlusega koostöövalmilt käitunud ettevõtete keskmine impordimaks olema 47,6 protsenti ning neil, kes koostööd ei teinud maksimum ehk 67,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles