Paet: Eesti eksport Mehhikosse mullu mitmekordistus

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Soome väiskaubandusminister Alexander Stubb Mehhikos
Välisminister Urmas Paet ja Soome väiskaubandusminister Alexander Stubb Mehhikos Foto: Välisiministeerium

Mehhikos koos Soome väliskaubandusministri Alexander Stubbi ning Eesti ja Soome äridelegatsiooniga ühisvisiidil viibiv välisminister Urmas Paet ütles Mehhiko Citys Eesti-Soome-Mehhiko äriseminaril, et 2012. aastal kasvas Eesti eksport Mehhikosse mitmekordselt.

«Eelmisel aastal ulatus Eesti eksport Mehhikosse üle 110 miljoni euro ning moodustas 0,9 protsenti kogu ekspordist,“ sõnas ta. «Seeläbi on Mehhiko tõusnud Eestile 20. kaubanduspartneriks,» lisas ta.

Paet kutsus Mehhiko ettevõtteid üles ka Eestisse investeerima.
«Eestil on avatud majandus ning mitmeid infotehnoloogilisi lahendusi, mis lihtsustavad ettevõtlust ning asjaajamist,» märkis ta. Seni on Mehhiko ettevõtted teinud otseinvesteeringuid Eestis info ja side ning kinnisvara valdkonda.

Välisminister Paeti sõnul võiks Eestile ja Mehhikole vastastikku huvipakkuvaks valdkonnaks olla logistikasektor.

«Tänu Eesti geograafilisele asendile ja arenenud majanduskeskkonnale võiksime olla jaotuskeskuseks Mehhikost tulevatele või sinna suunduvatele veostele,» lausus Paet.

«Samuti pakub väga mitmeid koostöövõimalusi infotehnoloogia sektor. Juba on käivitunud konkreetne kostöö Regio asukoha määramise lahenduste kasutamisega Mehhikos ning loodetavasti jõuavad siia peagi ka mitmed teised uuenduslikud Eesti e-lahendused,» lisas ta.

Välisminister Paet kohtus ka Mehhiko asetervishoiuministriga, kellega kõneldi koostööst e-tervise valdkonnas.

Eesti-Soome-Mehhiko äriseminaril osales ligi 100 osavõtjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles