Turistide arv on kasvuteel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna välikohvikutes
Turistid Tallinna välikohvikutes Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta esimeses kvartalis üle poole miljoni välis- ja siseturisti, mis oli 5 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil. Suurenes nii välis- kui ka siseturistide arv, teatas statistikaamet.

Aasta esimesel kolmel kuul kasutas majutusettevõtete teenuseid 303 000 välisturisti, mis oli 5 protsenti enam kui mullu samal ajal.

Kolmveerand välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist. Soome turiste peatus majutusettevõtetes 133 000 ehk 44 protsenti majutatud välisturistide koguarvust. Kui veel jaanuaris jäi Soomest saabunud turistide arv eelmise aasta sama kuu tasemele, siis veebruaris ja märtsis suurenes vastavalt 20 protsenti ja 19 protsenti.

Majutusettevõtetes peatus 79 000 Venemaalt saabunud turisti ehk enam kui neljandik kõigist välisturistidest. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suurenes Venemaa turistide arv 12 protsenti. Venemaa turistide seas olidjätkuvalt populaarsed aastavahetusreisid — jaanuaris väisas Eesti majutusettevõtteid 40 000 Venemaa turisti ehk enam kui pool I kvartalis Venemaalt saabunud turistidest.

Majutusteenuseid kasutas 18 000 Läti turisti, mis oli veidi vähem kui eelmise aasta esimese kolme kuu kokkuvõttes. Samuti saabus Eestisse vähem turiste Saksamaalt, Rootsist, Norrast ja Suurbritanniast.

Ligi pooled siseturistid

Esimeses kvartalis oli majutusettevõtete klientide seas siseturiste 41 protsenti. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 212 000 siseturisti, mida oli 6 protsenti enam kui eelmise aasta esimeses kvartalis. 28 protsenti siseturistidest peatus Harju maakonna, 15 protsenti Pärnu maakonna, 11 protsenti Tartu maakonna ja 9 protsenti Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. Siseturistidest enam kui pool oli puhkusereisil ja ligi kolmandik tööreisil.

2013. aasta märtsis pakkus külastajatele teenust 841 majutusettevõtet. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 193 000 sise- ja välisturisti ehk 6 protsenti rohkem kui eelmise aasta märtsis. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 39 000 voodikohta. Täidetud oli 38 protsenti tubadest ja 31 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning see jäi eelmise aasta märtsi tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles