EAS kuulutas kuni kahe start-up-kiirendi käivitamiseks välja rahvusvahelise hanke

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet.
EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) kuulutas välja rahvusvahelise hanke kuni kahe idufirmade kiirendi käivitamiseks Eestis, mis tegutseksid analoogselt teiste maailmas tuntud kiirendiprogrammidega. EAS toetab kiirendeid «Start-up Eesti» programmist Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

Käivitatav kiirendi peab pakkuma iduettevõtetele valitud valdkonna spetsiifikast tulenevalt sobivat tööprogrammi, sealhulgas mentorlust ning ärimudeli koolitusi, toote- ja teenusearendust, testimist ja turuletoomist.

«Kiirendi mõte on see, et aidatakse kaasa nii idufirmade rahvusvahelise võrgustiku laiendamisele kui toetatakse neid programmi jooksul rahaliselt. Kiirendi läbiviija peab idufirmade rahastamiseks kaasama ka eraisikutest investoreid,» selgitas EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet.

«EASi kogemus esimese kiirendi, Gamefoundersiga kinnitab, et see mudel töötab Eesti oludes väga hästi, seega ootame uusi kiirendeid põnevusega,» lisas Kilvet.

Idufirmade kiirendi peab omama laiemat mõju kogu Eesti iduettevõtluse ökosüsteemile, suurendades Eesti idufirmade nähtavust globaalselt ning tuues Eestisse valdkondlikku teadmust välismentorite abil.

«Start-up Eesti» programmi eelarvest kaetakse kiirendi etappide ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks vajalikud kulud kuni kaheks aastaks. Kahe aasta möödudes peab kiirendi olema võimeline jätkama tegevust iseseisvalt. Kiirendi läbiviija või kaasatud partnerid peavad olema varasemalt läbi viinud vähemalt ühe planeeritule sarnase rahvusvahelise kiirendiprogrammi.

2012.a suvel käivitati «Start-up Eesti» programmi abil Eesti esimene valdkonnaspetsiifiline kiirendi Gamefounders, mis keskendub mänguvaldkonna iduettevõtetele.

Pakkumusi valdkondliku fookusega iduettevõtete kiirendi käivitamiseks saab esitada EASile 17. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles