Vaata, millised odavlennufirmad Tallinna lennata võiksid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Berlin lennuk
Air Berlin lennuk Foto: SCANPIX

Tallinna Lennujaama juht Rein Loik rääkis möödunud nädalal, et hiljemalt uuel aastal võib teavitada Tallinnast lende alustavatest odavlennufirmadest. Ent millistest jättis ta saladuseks.

See oli ka arusaadav, sest kui lennujaam läbirääkimised välja lobiseb, riskib ta lennufirma välja vihastamisega, mille tulemusel võib diil ära jääda. Vähemalt nii on asja alati põhjendanud lennujaam ise.
Praegu lendavad Tallinnast odavlennufirmad Ryanair ja Easyjet. Lisaks väiksemad firmad FlyBe ja Norwegian. Ent millised odavlennufirmad veel Euroopas tegutsevad? Siin väike ülevaade.

Air Berlin
Saksa firma Eestisse laienemise üle on varemgi spekuleeritud, kuid siiani pole see tõeks osutunud. Firma kasuks räägib see, et Tallinnast Saksamaale väga headel tingimustel lennata ei saa. Lufthansa viib küll Frankfurti ja Ryanair sinna lähedale, kuid mujale lende ei toimi.

Wizz Air
Ungari lennukompanii 40 lennukit teenindavad ühtekokku 33 riiki ning 93 sihtkohta. Ettevõttel on baas ka Vilniuses, ent Tallinn pole veel radarile ilmunud. Wizz Air võiks eestimaalased otse Budapesti lennutada. Ettevõttel on ka oma Serbia ja Ukraina tütarfirmad.

Vueling
Hispaania ettevõte, mille lennukiparki kuulub 66 õhulaeva. Selle operaatori lähim baas Eestile asub Amsterdamis. Firma lendab 106 sihtkohta ning poleks paha, kui Tallinnast saaks 107s. Takistuseks saab ehk see, et Ryanair lendab juba üpris soodsatel tingimustel Barcelonasse.

Smart Wings
Tegemist Tšehhi lennufirmaga, mil viis lennukit ja 27 sihtkohta. Tšehhi pealinna Prahasse lendas algselt Czech Airlines, kuid viimane lõpetas tänavu jaanuarist lendamise ära. Viimane fakt ei lisa kahjuks kindlust, et võiksime tuleval aastal otselennu Euroopa õllepealinna saada.

WOW Air
2011. aastal asutatud Islandi lennufirma on rohkem autori soovunelm. WOW lendab Reykjavikist 15 sihtkohta ja teeb seda nelja Airbusiga. Tallinnale lähim sihtkoht on Vilnius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles