Parts: Eesti majandus on tugevam kui kunagi varem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil
Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Majandusminister Juhan Partsi hinnangul on Eesti majandus kriisist hästi väljumas ja tugevam kui kunagi varem.

Parts rääkis ETV saates «Foorum», kus seekord analüüsiti eelarvestrateegiat, et selle dokumendi põhisõnum on see, kuidas läheb meie majandusel järgmisel 3-4 aastal.

«Kõige positiivsem, mida võime täna õhtul öelda, et Eesti majandus on kriisist minu arust hästi väljumas, ta on tugevam kui kunagi varem, kui me vaatame väga paljusid kvalitatiivseid näitajaid, mis tegelikult meie majandust tervikuna iseloomustavad, see on rahvusvaheline suund, innovatsioon, kõrgem tootlikkus,» loetles Parts.

Tema sõnul on mõistlik eeldada palgatõusu, sest on näha, et majanduse tootlikkuse kasv ja tänane palgatõus liiguvad korrelatsioonis.

«Siin on kindlasti riigi küsimus, et riigipalgalised mitte ei veaks seda tempot, aga maha ei jääks, näeme positiivseid muutusi tööturul, sest kuigi ametlik statistika näitab tööpuudust 9 protsendi juures, siis tegelikult julgen ma majandusministrina öelda, et oleme sisenemas tööjõupuuduse probleemi,» lausus Parts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles