Eesti Energia kahtleb Visaginase tuumajaama majanduslikus tasuvuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tropp
Andres Tropp Foto: Liis Treimann

Eesti Energia jagab Leedu peaministri Algirdas Butkevičiuse arvamust, et Visaginase tuumaelektrijaama projekt pole praegusel kujul majanduslikult tasuv, ütles ettevõtte regulaatorsuhete juht Andres Tropp.

Pole selge, kas uus tuumajaam oleks kasumlik, ütles Tropp kolmapäeval Vilniuses peetud energiafoorumil.

«Ma pean ütlema, et Eesti Energia nõustub peaminister Algirdas Butkevičiuse arvamusega, et see projekt pole praegu majanduslikult tasuv,» ütles Tropp.

Leedu valitsus pidi kolmapäeval langetama lõpliku otsuse tegevusplaani kohta, kuidas Visaginase tuumajaama edasi arendada.

Kinnitamata andmetel annab kavatses valitsus anda energeetikaminister Jaroslav Neverovicile 1. juulini aega, et viia läbi kõnelused piirkonnapartnerite Eesti ja Lätiga.

Kui saavutatakse kokkulepe projekti jätkamise kohta uutel tingimustel, siis tahetakse uue ühisfirma loomise otsuseni jõuda 1. oktoobriks. Butkevičius peaks arutama Visaginase projekti koos teiste Balti peaministritega 30. mail Riias.

Eesti peaminister Andrus Ansip on öelnud, et Visaginase  tuumaelektrijaama projektiga edasiminekuks peaksid leedulased jõudma selgusele, kas nad tuumajaama tahavad või mitte, Leedu rahva varasemat seisukohta saaks tema sõnul muuta vaid uus referendum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles