Merko Ehituse kvartalikasum kasvas üheksakordseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks olulisi Merko pooleliolevaid objekte on Talleggi uus tootmishoone.
Üks olulisi Merko pooleliolevaid objekte on Talleggi uus tootmishoone. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Merko Ehituse esimese kvartali kasum kasvas 9 korda 1,8 miljoni euroni võrrelduna 0,2 miljoni euroga eelmisel aastal. Kontserni käive oli 47,9 miljonit eurot, mis on samal tasemel võrreldes eelmise aastaga.

Enamiku müügitulust teenis ettevõte jätkuvalt Eestis, Läti müügitulu on võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga enam kui kahekordistunud.

«Merko ettevõtete esimese kvartali müügitulu oli ootuspärane ning arvestades pikka talveperioodi ületas kasumlikkus mõnevõrra meie ootusi. Kasumlikkust toetas muuhulgas edukas korterite müük kõigi kolme Balti riigi pealinnas,» ütles juhatuse esimees Andres Trink.

Lisaks sõlmis Merko Trinki sõnul esimeses kvartalis uusi ehituslepinguid 45 miljoni euro ulatuses, kusjuures suures osas eratellijatega, mis aitab tasakaalustada riigihangete vähenemist tööde portfellis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles