British Airways jäi rekordkahjumisse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennuk..
British Airwaysi lennuk.. Foto: AP Photo / Scanpix.

Briti lennufirma British Airways teatas, et jäi märtsiga lõppenud majandusaastal 375 miljoni naela ehk 6,7 miljardi krooni suurusesse kahjumisse ega näe kiireid paranemise märke.


Aasta varem teenis firma 712 miljonit naela kasumit, edastas AFP.

«Möödunud aasta jooksul oleme raske majandusliku keskkonna tõttu jõudnud rekordkasumist rekordilisse kahjumisse,» tõdes ettevõtte nõukogu esimees Martin Broughton, lisades, et olukorra muutumine võtab algselt loodetust rohkem aega ning aktsionäridel ei ole seekord omanikutulu loota.

Firma tegevjuht Willie Walsh ja finantsdirektor Keith Williams lubasid kulude kokkuhoiuks juulikuus tasuta tööd teha. Walshi ühe kuu põhipalk on 61 250 naela (ligi 1,1 miljonit krooni) ja Williamsil 36 666 (650 454 krooni).

Broughtoni sõnul jäävad selle majandusaasta väljavaated samuti kesiseks, vaatamata sellele, et oodatav soodne kütusehind tõotab lennufirmale 400 miljoni naela võrra väiksemaid kulusid.

Lennufirma tegevuskahjum oli möödunud aastal 220 miljonit naela, aasta varem ulatus kasum 878 miljoni naelani. Ettevõtte maksude eelne kahjum oli 401 miljonit naela.
Ettevõtte käive kasvas 2,7 protsenti 8,99 miljardi naelani.

Alates eelmise aasta suvest on British Airways koondanud 2500 töökohta ning annab tööd umbes 40 000 inimesele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles