Leht: Töötukassa pidurdab alustavaid ettevõtteid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile. Foto: Toomas Huik/Postimees

Äripäeva toimetusega võtsid ühendust inimesed, kelle sõnul takistab Töötukassa äriplaanide läbivaatamise venimine inimestel ettevõtlusega alustamist.

Toimetusse helistas naisterahvas, kes ei soovinud oma nime avaldada, kuna üritab siiski oma vastused töötukassast kätte saada ja ei taha oma nime ajaleheveerul ilmutamisega neid eksitada, kirjutas Äripäev.

«See pidavatki praegu nii olema, et kõikide ettevõtlustoetuse saamiseks kirjutatud äriplaanide menetlus lükkub kuu või kaks edasi. Mina esitasin äriplaani märtsis, praeguse seisuga peaks see menetletud saama alles juulis. Viivituse kohta infot kuskil üleval pole ja ka märtsis ma seda ei teadnud,» rääkis naine telefonis ärritatud häälel.

Töötukassa laiutab käsi. Töötukassa juhatuse liikme Erki Aasa sõnul on ettevõtluse alustamise toetuse taotluste arv selle aasta algusest peaaegu kahekordistunud võrrelduna eelmise aastaga. «Värbamisele ja uute töötajate väljaõpetamisele kulub paratamatult aega, mistõttu ei ole meil kahjuks praegu veel võimalik tagada ettevõtluse alustamise toetuse taotluse menetlemise tähtajajast kinnipidamist,» kommenteeris Aas olukorda.

Loe pikemat lugu Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles