Moscovici: riigi osaluste vähendamine ei tähenda uut erastamislainet

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa rahandusminister Pierre Moscovici
Prantsusmaa rahandusminister Pierre Moscovici Foto: SCANPIX

Prantsusmaa rahandusminister Pierre Moscovici lubas, et riigi osaluste müümine või vähendamine mõnedes ettevõtetes ei tähenda uue erastamislaine algust, kirjutab Reuters.

Prantsusmaa peaminister Jean-Paul Ayrault kinnitas eile, et riik vähendab teatud suurtes ettevõtetes oma osalust mitte riigieelarve lappimise, vaid uute investeeringute finantseerimise eesmärgil.

«See ei tähenda tagasipöördumist erastamise juurde,» ütles Moscovici kohalikule digitaalsele telekanalile iTele.

«Tegemist on riigi kapitali täppisseadistamisega, mille abil soovime hoida strateegiliselt tähtsa riigi rolli, luua paremad võimalused riigi tulevikku investeerimiseks, majanduse ja majanduskasvu taaskäivitamiseks ning aidata kaasa president Francois Hollande´i eesmärgile pöörata aasta lõpuks ümber praegused töötustrendid,» ütles Moscovici ajakirjanikele.

«See võib tähendada mõningate osaluste vähendamist, mõnede teatud osade müümist....kuid ennekõike tähendab see strateegilise riigi pidamist, riigi, mis investeerib ilma oma finantsseisu nõrgendamiseta,» ütles rahandusminister.

Viimati müüs Prantsusmaa 3,12 protsenti kosmosetehnoloogia ettevõttest Safran, teenides sellega pea pool miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles