Äraostmatu Raudse salapärane hüpe ärisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne.
Indrek Raudne. Foto: Peeter Langovits

Äraostmatuna suurde poliitikasse tulnud Indrek Raudsest sai aasta tagasi 8000 krooniga kinnisvarafirma Artig üks omanikke. Küsimusi tekitava tehingu kurbloolisus Raudse jaoks seisneb selles, et firmast 200 miljonit krooni tagasi ootava Swedbanki initsiatiivil käib praegu Artigu pankrotimenetlus.


Endine riigikogu liige Indrek Raudne võib end küll lohutada teadmisega, et Marek Antoniakile kuulunud Artig ajas pea sassi ka Eesti majanduse vägevatel ehk Swedbankil, Andres Saamel, Härmo Värgil ja Hans H. Luigel, kelle võimalus ettevõttesse investeeritud miljonid tagasi saada sõltub teisipäeval algavast pankrotiportsessist, kirjutab 

Äripäev

.

Raudne tehingult katet ei kergita
Raudne ise aastataguse tehingu tagamaid ja kokkuleppeid avada ei taha. Tema sõnul oli omanikevahetuse eesmärgiks usalduse suurendamine firma suhtes.

Kui tegemist ei oleks poliitikuga, kes esindab omanikke ehk kõiki eestlasi kahe suure riigifirma Eesti Posti ja Tallinna Sadama nõukogus ning kuulub ka Tallinna linnavolikokku, siis võiks Raudse napisõnalisusega leppida. Praegu on aga oluline teada, kellega ja mis motiividel on poliitik Raudne end sidunud.
Linnavolikogus opositsiooni kuuluva Isamaa ja Res Publica saadikuna tegutseva Raudse ametlikke sissetulekuid vaadates ei saanud tal olla sellist raha, millega võiks likviidsusprobleemides vaevelnud kinnisvarafirmat turgutada. Kuna ta sai enda väitel osaluse kinnisvarafirmas nominaalhinnaga, siis tekib küsimus, mis motiividel kaasati ettevõtte omanikeringi IRLi mõjukate poliitikute Tõnis Paltsu ja Juhan Partsi lähikonda kuuluv poliitik?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles