TJA allkirjastas Rail Balticu planeeringute hankelepingu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Pilt on illustratiivse tähendusega.
Raudtee. Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Priit Simson

Tehnilise Järelevalve Amet allkirjastas täna lepingu Rail Baltic raudteeliiniga seotud maakonnaplaneeringute koostamiseks ja eelprojekteerimise läbiviimiseks.

Tööd hakkavad teostama avatud riigihanke võitnud Eesti ettevõtted OÜ Reaalprojekt, OÜ Hendrikson&Ko, EA Reng AS koos Leedu projekteerimisettevõttega UAB Kelprojektas. Lepinguperiood on veidi üle kahe ja poole aasta ning lepingu maksumus on ligikaudu 7,5 miljonit eurot ilma käibemaksuta.


 «Maakonnaplaneeringute koostamise ning eelprojekteerimise alustamine tähistab märgilist hetke Rail Baltic projekti arengus. Arutelude tasandilt on nüüdseks liigutud väga konkreetsete tegevusteni, mille edukal lõpule viimisel muutub uue raudteeliini ehituseni jõudmine käegakatsutavaks võimaluseks,» kommenteeris ameti peadirektor Raigo Uukkivi.

Hankelepingu eesmärk on Rail Baltic 1435 trassi koridori määramiseks vajalike Harju, Rapla ja Pärnu maakondade joonobjekti teemaplaneeringute kehtestamise dokumentide tehniline koostamine, asjakohaste detailplaneeringute koostamine, keskkonnamõju strateegilise hindamise ja keskkonnamõju hindamise läbiviimine ning raudtee eelprojekti koostamine tehniliselt vajaliku raudteemaa määramiseks optimaalse ja majanduslikult tasuva lahenduse leidmiseks, samuti raudtee toimimiseks vajalike ja raudtee ehitamisest tingitud ehitiste eelprojektide koostamine, projekteerimis-, ehitus- ja maade maksumuse eelarvestamine ning teostatavus-tasuvusanalüüsi koostamine.

Maakonnaplaneeringute ja eelprojekti riigihanke läbiviimiseks sõlmiti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, tehnilise järelevalve ameti ning Harju, Rapla ja Pärnu maavalitsuste vahel koostööleping. Vastavalt koostöölepingule moodustatakse konsultandi töö koordineerimiseks töögrupp, kuhu lisaks Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning Tehnilise Järelevalve Ameti töötajatele kuuluvad Siseministeeriumi, Keskkonnaministeeriumi, Maa-ameti, AS Eesti Raudtee ning Harju, Rapla ja Pärnu Maavalitsuste esindajad.

Rail Baltic projekti kaasrahastatakse 50 protsendi ulatuses Euroopa Liidu TEN-T programmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles