Eesti Pank rendib Kuressaare koolituskeskuse välja

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu mõis.
Maardu mõis. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Keskpank kutsub äriühinguid ja FIEsid infopäevale, plaaniga uurida, mis tingimustel on võimalik välja rentida neile kuuluv Kuressaare koolituskeskus, mille mahamüümisest on juba aastaid räägitud.

Kuressaares asuva kinnistu suurus on 1089 ruutmeetrit, millest ehitusalust pinda on kokku 701 m2. Kinnistul asub kaks hoonet üldpinnaga 886,7 m2, millest peamaja on 611,8 m2 ja hoovimaja 274,9 m2. Peamajast on 93,5 m2 kasutusel tähtajatu üürilepingu alusel büroopinnana.

Kinnistu sihtotstarve on ärimaa ning kinnistu asub muinsuskaitseala kaitsevööndis, teatas pank ajalehekuulutuses. 

Keskpangale kuulub lisaks mainitud hoonele ka Maardu mõis. Mõlema kinnistu müümise vajadust on varem toonitanud keskpanga nõukogu esimees Jaan Männik, kuna neid pole asutuse põhitegevuseks tarvis.

Panga asepresident Madis Müller sõnas, et Eesti Panga juhatus on eesmärgiks seadnud majandada Kuressaare kinnistut võimalikult otstarbekalt. «Oleme põhjalikult analüüsinud Kuressaare Lossi tänav 6 asuva kinnistu senist kasutust ja võimalusi selle müügiks või tulevaseks kasutuseks keskpanga poolt. Võttes arvesse kinnisvaraekspertide soovitusi, otsustas juhatus esimese eelistusena tänastes turutingimustes kinnistut mitte müüa, vaid proovida leida keskusele pikaajaline rentnik,» sõnas ta.

Esimese sammuna korraldab keskpank Müllari sõnul infopäeva, et võimalikud huvilised saaksid kinnistuga tutvuda ja Eesti Pangal tekiks parem ettekujutus võimalike rentnike ringist ja huvi ulatusest. «Infopäevale järgneks võimalikult kiiresti läbirääkimiste alustamine ja tõenäoliselt ka rendikonkursi väljakuulutamine.»

Sarnaselt Kuressaare kinnistuga hindab Eesti Pank ka Maardu mõisa puhul alternatiivseid tulevikustsenaariume ja võimalusi kinnistu parimaks võimalikuks kasutamiseks.

Selles osas ei ole keskpanga juhatus veel konkreetseid otsuseid langetanud, kuid see on eeldatavasti lähikuude küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles