Vastne suurinvestor: Starmanil on mõnus ärimudel

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
East Capitali esindaja Balti riikides Gert Tiivas (vasakul) ja Starmani juht Peeter Kern täna pressikonverentsil.
East Capitali esindaja Balti riikides Gert Tiivas (vasakul) ja Starmani juht Peeter Kern täna pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Täna öösel kell kaks Starmani 51-protsendilise osaluse omandamise lepingu allkirjastanud East Capitali esindaja Balti riikides Gert Tiivas lausus täna ajakirjanikele, et investeering otsustati teha, sest ettevõttel on tugevad finantsnäitajad, ettevõte on tublisti kasvanud, toodab stabiilset rahavoogu ja on väga kasumlik. Samuti näeb Tiivas Starmanil tugevaid kasvuvõimalusi.

Lisaks on tema sõnul hea näitaja, et ettevõte ei ole kriisis märkimisväärselt kannatada saanud. «Purjetab läbi kriisi küll väikeste kriimustustega, aga ilma suuremate vigastusteta,» lausus ta.

Tiivase sõnul tegutseb Starman heas valdkonnas. «Raha tuleb sisse 24/7 ka siis, kui ise midagi ei tee, et võib magada. Suhteliselt mõnus ärimudel,» naljatles Tiivas.

Ta lisas, et näeb ettevõtte jaoks kasvuvõimalusi mitte ainult Eestis, vaid ka lähinaabruses.

Starmani juht ja suuruselt teine omanik Peeter Kern lausus, et ettevõtte kasv võib toimuda kas sektoripõhiselt või territoriaalselt. Territoriaalse kasvu kõige loomulikum suund oleks Baltikumi naaberriigid. Seal on tema sõnutsi väiksemaid ja keskmise suurusega ettevõtteid, mis sobiksid laienemiseks.

Eesti turul Kern dramaatilisi muutusi ette ei näe, lisaks ei usu ta vastandina mõnele teisele eksperdile, et oleks võimalik laieneda mobiiliturule suundumise läbi. «Seal on konkurents väga tihe ja marginaalid madalad. Ma ei näe, et seal taganttulija võiks veel kuidagi imet teha,» lausus ta.

«Proovime seda asja edasi teha, mis me täna teeme. Pakkuda natuke rohkem ja vahvamaid ja huvitavamaid teenuseid enda inimestele. Ja võib-olla mõne konkurendi klientidele ka,» lausus Kern.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles