Eesti Posti tulud kasvasid esimeses kvartalis 9 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Posti esimese kvartali käive oli 12,6 miljoni eurot, kasvades aastaga üheksa protsenti.

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas sõnas, et ettevõte peab kõige olulisemaks just logistikavaldkonna käibekasvu – nii transpordi kui infologistika mahud kasvavad jõudsalt. Tema sõnul kasvas käive võrreldes 2012. aastaga logistikateenustes 32, postiteenustes 2, ettevõtte e-teenuseid hõlmavas infologistikas 23 protsenti. Elektrooniliselt edastavate arvete tulude kasv oli 44 protsenti.

Kõige suuremad kulud on ettevõttes tööjõukulud, mis ulatusid 6 miljoni euroni. Esmatasandi töötaja palk tõusis märtsi alguses keskmiselt 3,6 protsenti.

Kärmas lisas, et traditsiooniliselt on Eesti Posti kontserni teise poolaasta tulud suuremad kui esimese poolaasta tulud.

2013. aastal investeerib ettevõte 4,8 miljonit eurot, mille tulemusel arendatakse Baltikumi-ülest pakiteenust, tõstetakse teenuste kvaliteeti, muudetakse postiteenuseid lihtsamaks ning ööpäevaringselt kättesaadavamaks, panustatakse e-teenuste arengusse.

Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, kus töötab 2539 inimest. Koos Post24 pakiautomaatidega on Eesti Postil Baltikumis ligi pooltuhat pakkide saatmis- ja väljastuspunkti. 2013. aasta märtsist saab Post24 vahendusel pakke saata ja vastu võtta kolme Balti riigi vahel.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles