Rootslaste East Capital Explorer ostis enamusosaluse Starmanis

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman on üks ettevõte, mis võib tänavu omanikku vahetada.
Starman on üks ettevõte, mis võib tänavu omanikku vahetada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahvusvaheline investeerimisfirma East Capital Explorer omandas enamusosaluse juhtivas koduste kommunikatsioonilahenduste pakkujas Starmanis. Oma osalust ettevõttes suurendasid ka Starmani asutajate Peeter Kerni ja Indrek Kuivalliku firmad. 

Vastavalt lepingule määratleti ASi Starman firmaväärtusena 107 miljonit eurot. East Capital Explorer ostis 51 protsenti ASi Starmani aktsiatest.

Starmani asutajale Peeter Kernile kuuluv OÜ Com Holding suurendas oma osalust 20,9 protsendilt 34,3 protsendilt protsendini. Teise asutaja Indrek Kuivalliku ettevõte OÜ Polaris Invest kasvatas aga Starmani aktsiate hulka 11,3 protsendilt 14,7 protsendini. Ostutehingut rahastas 55 protsendi ulatuses SEBi ja Swedbanki moodustatud laenukonsortsium. Aktsiad osteti seniselt enamusaktsionärilt Xalto CDO II B.V. See ettevõtte kuulub finantsinvestorite konsortsiumile, kes soovis investeeringust kasumlikult väljuda.Peeter Kern jätkab Starmani juhatuse esimehena ning Indrek Kuivallik Starmani nõukogu liikmena.  

«Starman paistab silma väga hea juhtkonna ning tugevate finantsnäitajate poolest. Ettevõte tegutseb atraktiivses valdkonnas: me ei kujuta oma elu ette ilma kiirete ja kindlate koduste kommunikatsioonilahendusteta. Näeme siin võimalusi kasvada ka edaspidi nii Eestis kui teistes Balti riikides,» lausus East Capitali esindaja Balti riikides Gert Tiivas.

Starmani asutaja ning juhatuse esimehe Peeter Kerni sõnul on tal hea meel, et selline rahvusvaheline investeerimisfirma nagu East Capital Explorer ettevõttesse investeerib ning Starmanis jätkuvaid kasvuvõimalusi näeb. «Vaieldamatult on Starman tänaseks tehnoloogiliselt kõige arenenum telekommunikatsiooniettevõte, kes suudab kõikjal oma võrgus üle Eesti pakkuda 150-megabitist internetiühendust,» ütles Kern. «Hiljuti turuletoodud STARbox võimaldab kogu meie kaabelvõrgus pakkuda Eesti parimate võimalustega kordustelevisiooni ja salvestusteenust ning suurepärase filmivalikuga videolaenutust.»

«Antud tehing on käesoleva aasta suurim ettevõtte ostu finantseerimise tehing ning SEB-l on väga hea meel selles kaasa lüüa. Sedalaadi tehingud on SEBi üks tugevusi. Meile teeb rõõmu, et tänase tehingu tulemusena liitub Starmani omanikeringiga Baltikumi üks suurimaid ja pikaajalisemaid välisinvestoreid East Capital, keda iseloomustab kõrge professionaalsus. Samuti on hea meel näha, et ettevõttes jätkavad selle asutajad, kellega meid ühendab enam kui kümneaastane viljakas koostöö. Ma soovin Starmanile edu!» kommenteeris tehingut SEB juhatuse esimees Riho Unt.

Robert Kitt, Swedbanki ettevõtete panganduse tegevdirektor: «On hea meel näha, et antud tehing on teoks saanud meie toel. Swedbank aitab ettevõtetel investeerida Eesti majandusse igakuiselt üle 100 miljoni euro ning nimetatud tehing aitab meil püsida valitud kursil. Toetame tugevaid ettevõtteid ja perspektiivikaid ärisid ka edaspidi.»

Tehing peab enne jõustumist saama Konkurentsiameti nõusoleku, see loodetakse saada ning ostu-müügitehing lõpule viia selle aasta 2. kvartalis.

East Capital Explorer on Rootsi ettevõtte, mis on loodud eesmärgiga muuta unikaalsed investeerimisvõimalused Ida-Euroopasse kättesaadavaks laiemale investorite ringile. Ettevõte investeerib eeskätt East Capitali fonditoodetesse, kuid teeb ka otseinvesteeringud era- ja avalikesse ettevõtetesse. East Capital Exploreri eesmärk on investeerida sellistesse kasvavatesse sektoritesse nagu jaekaubandus, tarbekaubad, finantsvahendus ning kinnisvara. East Capital Explorer on noteeritud NASDAQ OMX börsil Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles