USA autotootjad võidavad turuosa

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi uued autod Colma (California) müügiplatsil.
Fordi uued autod Colma (California) müügiplatsil. Foto: SCANPIX

Esimest korda pärast kahte aastakümmet võtsid kolm USA autotootjat Ford Motor, General Motors (GM) ja Chrysler, selle aasta esimeses kvartalis Ameerika Ühendriikides turuosa, kirjutab Bloomberg.

«Detroidi renessanss on reaalsus,» ütles uudisteagentuurile USA suurima automüüja AutoNation tegevjuht Mike Jackson. «Neil on fantastilised uued tooted ning nad on konkureerimiseks väga headel positsioonidel,» lisas ta.

Ford, GM ja Chrysler kasvatasid esimeses kvartalis turuosa vastavalt 0,7, 0,5 ja 0,2 protsenti. Viimati suurendasid Detroidi kolm autotootjat kõik oma turuosa 1993. aastal, mil oli linnamaasturite buumi tipp. Kolm autotootjat kontrollisid selle aasta esimeses kvartalis 45,6 protsenti USA autoturust võrrelduna 43,8 protsendiga 2009. aasta esimeses kvartalis. 1993. aasta esimeses kvartalis oli nende turuosa 74,3 protsenti.

Aprillikuu müüginumbrid näitavad turuosa kasvu jätkamist. Fordi müük kasvas 18 ning General Motorsi ning Chrysleri müük 11 protsenti, mis oli parem tulemus analüütikute ennustustest, kes prognoosisid Fordile 10- ja General Motorsile ning Chryslerile 10-protsendilist müügi kasvu. Tegemist on USA autotootjatele parima aprilliga alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles