Androidiga sülearvutid veavad hinnad alla

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android.
Android. Foto: Android

Tehnoloogiafirma Intel teatas möödunud nädalal, et sülearvutite hinnad võivad juba lähitulevikus langeda alla 155 euro piiri, kirjutab Cnet.

Märkimisväärne on see, et tegemist ei ole mitte Windowsi, Linuxi või Chrome’i operatsioonisüsteemi kasutavate masinatega. Operatsioonisüsteemina on kasutusel hoopiski Android. Teadupärast on Google’i arendatav Android praegu populaarseim nutitelefonide platvorm, mida kasutab ka lugematu arv tahvelarvuteid.

Sülearvutite hinna langusele vihjas Inteli tegevjuht Paul Otellini juba paar nädalat tagasi, jättes siiski detailid täpsustamata. Möödunud nädalal teatas aga Inteli juhtivtöötaja Dadi Perlmutter, et odavad, kuid seejuures puutetundliku ekraaniga sülearvutid hakkavad kasutama Androidi platvormi ning «mootorina» tiksub korpuses Inteli Atomi protsessor.

«Meil on tehnoloogia, mis lubab toota väga odavaid arvuteid,» ütles Perlmutter. «See, kui palju hakkavad maksma Windows 8ga varustatud uued sülearvutid, on aga suuresti Microsofti öelda,» täpsustas ta. Eelduste kohaselt võiksid uued Windows 8ga varustatud sülearvutid maksta alates 300 eurost.

Kuna süle- ja lauaarvutite müügi kasv on pidurdunud, on Intel panustanud uute tootegruppide arendamisele ja turuletoomisele. Kuigi mainitud odavate arvutite disainist pole juttu olnud, on eeldatavasti tegemist nn hübriididega, mida saab kasutada nii tahvel- kui sülearvutina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles