Vaata, millised ideed osalevad homses Ajujahi finaalis!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äriideede esitlus ehk näidis-pitching mullu septembris Solarise keskuses. Kristjan Akermann ja Kira Mel tutvustavad huvilistele oma puidugraanulitest kassiliiva. Idee on tänavuse Ajujahi finaalis.
Äriideede esitlus ehk näidis-pitching mullu septembris Solarise keskuses. Kristjan Akermann ja Kira Mel tutvustavad huvilistele oma puidugraanulitest kassiliiva. Idee on tänavuse Ajujahi finaalis. Foto: Mihkel Maripuu

Homme jagatakse Eesti suurima ettevõtluskonkursi Ajujaht võitjate vahel 50 000 euro suurune auhinnafond.

Eelmise aasta septembris alanud Ajujahi konkursile laekus üle kahesaja idee, millest 25 valiti osalema põhjalikus koolitusprogrammis.

Ajujahi žürii esimehe, EASi juhatuse liikme Krõõt Kilveti sõnul on enne finaali veel kõik lahtine. «Ajujahi võidab see, kes suudab žüriid üllatada ja näidata, et on viimastel nädalatel teinud reaalse arenguhüppe. Praeguse seisuga on kõigil võimalus, aga kindlat poodiumikohta pole kellelgi,» ütles Kilvet.

Ajujahi finaalis osalevad:

E-kviitung
E-kviitung võimaldab tõendada garantii kehtivust pabertšekke säilitamata, sest kõik tšekid hoitakse alles elektrooniliselt veebilehel www.egarantii.eu.
 
Kids OS
Kids OS on Androidil põhinev mobiilne operatsioonisüsteem, mis annab rahutunde lapsevanematele, kui nende laps on kodust eemal ja mobiiltelefon on temaga kaasas.
 
Jomi Interactive OÜ
Jomi jälgib joodud vee hulka ning teavitab hiilivast janutundest juba enne kurgu kuivama hakkamist, aidates säilitada kirgast meelt ja reibast olemist.
 
Bikeep OÜ
Bikeep on jalgrattaparkla, kus lukustamine toimub mobiiliga, ilma et oleks vaja omada enda jalgrattalukku.  
 
Lu Lu Kassiliiv
Lu Lu idee on toota puidust kassiliiva ühekordses kassiliiva kastis.  
 
PESA
PESA on mitmefunktsionaalne laste dušiiste imikute pesemiseks avalikes pesemisasutustes.


Võitja valib žürii, kuhu kuuluvad EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet, SEB äriinnovatsiooni juht Mart Maasik, Hansapanga asutaja investor Heldur Meerits, investor ja Riigikogu liige Andrei Korobeinik, IT-tiigri Nortal asutaja Priit Alamäe ning investor ja kultuuritegelane Indrek Kasela.

Ajujahi meeskondadele olid personaalseteks mentoriteks ja nõustajateks tuntud ettevõtjad, nagu Eesti Teenusmajanduse Koja juht investor Yrjö Ojasaar, Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni asutaja Ivar Siimar, Eero Tohver (Uptime OÜ), Erki Mölder (Trev 2 Grupp), Andrus Aljas (taastusravikeskus Estonia) ja spetsialistid Eesti Arengufondist ning juhtivatest tehnoloogiafirmadest nagu Nortal, Skype, Erply jt.
 
Arenguprogrammi käigus osalesid meeskonnad enam kui 70 tunni jooksul tootearendust, ärimudeli kujundamist, turundust, rahastamist, ja mitut muud ettevõtluses olulist valdkonda käsitleval koolitusel.
 
Ajujahi partneri SEB äriinnovatsiooni juht Mart Maasiku sõnul on  Ajujahi jälgijad saanud hea pildi sellest, kuidas toimub alustaja ettevõtja esmakohtumine ärireaalsusega - kuidas saab ideest reaalne toode või teenus ja kuidas otsitakse oma lahendusele turgu.

Pärast finaali on Ajujahil osalenud meeskondadel võimalus kandideerida järelprogrammi, et saada mitme kuu jooksul personaalset nõustamist ja kontakte ettevõtjate ja investorite hulgas.

EASi poolt Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest ellu kutsutud ettevõtluskonkursi Ajujaht partneriks on SEB. Konkursi toetajad on Heateo Sihtasutus, AS Toode, Nortal, Tallinna Ettevõtlusinkubaator, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Tartu Loomemajanduskeskus, Eesti Arengufond, Skype Eesti, Loov Eesti, Borenius, Technopolis Ülemiste, Ülemiste City, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn, Nasdaq OMX.
 
Aastatel 2012-2015 viivad Ajujahi konkurssi ellu CPD Arenduskeskus, Connect Estonia, Eesti Startupi Juhtide Klubi ja Idea PR.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles