Küprose parlament kiitis abipaketi üle noatera heaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal kui seadusandjad parlamendis abipaketi heaks kiitsid, toimus Küprose parlamendi ees meeleavaldus.
Samal ajal kui seadusandjad parlamendis abipaketi heaks kiitsid, toimus Küprose parlamendi ees meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Küprose parlament kiitis eile troikaga ehk Euroopa Liidu, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpangaga sõlmitava 10 miljardi euro mahus laenuleppe heaks.

Hääletus läks parlamendis napilt: lepingut toetas 29 saadikut ja vastu oli 27, vahendab AFP.

Eile päeval andis Küprose parlament heakskiidu ka reale teistele seadusemuudatustele, nende seas ka laenuandjate nõutud maksutõusud ja palkade kärpimine.

Küpros palus Euroopa Liidult abi Kreeka võlakirjadega suuri kahjusid kandnud pankade rekapitaliseerimiseks. Brüssel nõustus laenama 10 miljardit eurot, aga seda juhul, kui riik leiab ise veel 5-7 miljardit eurot.

Algselt loodeti vajaminev raha saada hoiusemaksust, kuid parlament lükkas selle plaani tagasi. Lõpuks otsustas saareriik raha leida kahe suurema panga: Küprose ja Laiki panga restruktureerimise arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles