Windows 8 rakenduste arendusvõistlusel võidutses mäng Sõnad

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8 tahvelarvutis.
Windows 8 tahvelarvutis. Foto: Postimees

Microsoft Windows 8 rakenduste arendusvõistluse tulemusena laekus rakenduste poodi 23 uut kohalikku rakendust. Parima rakenduse auhinna võitis Sõnad.

Võistlusel selgusid võitjad 5 kategoorias. Parimaks tudengite loodud äpiks sai mäng «Maailmalõpp», mille arendas meeskond Maret Kruve, David Puusaag, Jevgeni Rumjantsev, Jaanus Varus.

Parima mängu tiitli võitis väikelastele ja koolieelikutele loodud õppemäng «Õuna seiklus», mille töötas välja arendusfirma BrightSpark. Parimaks haridusäpiks tituleeriti Tan Silliksaare loodud «Sõnastik», mis koondab endas erinevate keelte ja teiste valdkondade sõnastikke. Parima kohaliku rakenduse auhinna võitis Gerry Mäekivi ja Mattias Erdfeld loodud «Eesti supelrannad», mis pakub mugavat ligipääsu ametlike supelrandadele koos sealsete õhu- ja veetemperatuuridega. Võistluse üldvõitjaks ehk parima rakenduse tiitli võitis kaasakiskuv mäng «Sõnad», mis on populaarse sõnaotsimismängu Wordament eestikeelne analoog. Võitja rakenduse autoriks on Agu Suur.

Lisaks selgus Facebookis toimunud avaliku hääletuse kaudu rahva lemmikäpp, milleks sai 418 häälega Eesti supelrannad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles