Eesti noorte ettevõtlusprogramm Entrum võitis ülemaailmse kaubanduskodade konkursi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võit.
Võit. Foto: SCANPIX

Eesti noorte ettevõtlusprogramm Entrum tunnistati eile Kataris Maailma Kaubanduskodade kongressil rahvusvahelise noorte ettevõtlusprojektide konkursi võitjaks.

Võitja sai auhinnaks 3000 dollarit. 

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektori Mait Paltsi sõnul oli võistlus küll tasavägine, kuid ainuüksi seda, et Eesti jõudis finaali võib pidada juba suurepäraseks saavutuseks.

Konkursile esitatud projektid ning nende ettevalmistus olid äärmiselt kõrge tasemega. «Seda silmas pidades võime Entrumi edu üle veelgi uhkemad olla. «Maailma kaubanduskodade ja ligi 2000 kongressi külalise ees Entrum- programmi tutvustamine suurendas kahtlemata oluliselt nii Eesti kui ka programmi tuntust ning võimaldab seda soovi korral Eestist kaugemalegi eksportida,» lausus Palts.

Entrumi algatuse tegevjuhi Darja Saare sõnul olid ka teised neli projekti, kellega koos finaalis oldi  väga tugevad. Saar lisas, et Entrum on kiire ja efektiivne meetod kasvatamaks ka maailma kõige probleemsemates piirkondades ettevõtliku mõtteviisiga inimesi, kes suudavad võtta initsiatiivi ning  vastutust enda ja teiste elu eest.«Tänapäeva globaliseerunud maailm vajab just selliseid iseseisvaid noori inimesi nii era kui ka avalikus sektoris ning mul on äärmiselt hea meel, et just Eestis sündinud koolinoorte arenguprogramm hakkab aitama erinevaid riike üle maailma,» ütles Saar.

Kaheksandat aastat korraldataval konkursil osalesid tänavu 65 projekti 42 riigist, mille seast valiti välja viis parimat viies erinevas kategoorias. Lisaks Entrumile võistlesid parima noorte ettevõtlikkuse projekti tiitli eest veel Pakistani, Türgi, Hollandi ja Lõuna-Austraalia noorte ettevõtlikkust arendavad programmid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles