Salakaup ringleb toiduäris

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukappi võiks varuda erinevaid konserve.
Toidukappi võiks varuda erinevaid konserve. Foto: Sille Annuk / Postimees

Viimase kolme aasta jooksul on olnud mitu juhtumit, kus poelettidelt on avastatud tundmatu päritoluga kalakonserve, mis võib olla salakaup.

Üks juhtum, kus konservide päritolu ei suudetudki lõpuni tuvastada, sai alguse 2011. aasta suvel, kui Venemaa kalaettevõte Rõbokombinat Ostrovnoi pöördus Eesti veterinaar- ja toiduameti (VTA) poole, kirjutab Äripäev. Nad olid saanud Eestist infot, et siin müüakse ebakvaliteetseid sairakonserve, mis etiketi järgi on justkui valmistatud nende tehases. Ettevõtte teatel polnud aga etiketid nende valmistatud konservide omad.

Mõne aja pärast laekus ametile ka vihje võltsimiskahtlusega saira- ja gorbuušakonservidest. VTA asus mõlemat vihjet kontrollima ja avastas jaemüügikettide riiulitelt kahtlase märgistusega kalakonserve. Konservid olid müügil Maxima, Selveri, Prisma ja ABC Supermarketsi jaekettides, aga ka Stockmanni toidukaupluses. Amet tegi kaupmeestele ettekirjutuse ning konservid korjati müügilt ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles